top of page

10 jaar Brugspurters, 2018 wordt een feestjaar


10 jaar geleden waren er enkele voetbalvrienden die eindelijk eens een echte sport wilden beoefenen. Ze spraken af op een dinsdagavond om samen te gaan fietsen. Al snel werden deze wekelijkse ritten en het noodzakelijke pintje achteraf een traditie.

De naam voor het vriendenclubje, de Brugspurters komt van de sprint die telkens aangetrokken werd op de Larumsebrug. De winnaar van die sprint kroonde zich tot kampioen van de dag.

Om ervoor te zorgen dat er elke week, zowel bij goed als slecht weer, voldoende fietsers aanwezig zouden zijn, werd een klassement in het leven geroepen. Geen klassement voor de snelste spurter, fietser met de meeste kilometers of de beste bergkoning. Het werd een aanwezigheidsklassement, het 'Streepjesklassement'.

In de loop der jaren kwamen er steeds meer leden en steeds nieuwe tradities bij. De jaarlijkse rit naar Malderen, het fietsweekend, de tijdrit, de dorpskoers, de nieuwjaarsrit, de winterritten, het teerfeest en tal van andere min of meer sportieve nevenactiviteiten.

Nu 10 jaar later zijn we met meer dan 40 actieve fietsers en rijden we elke dinsdag met een A- en een B-ploeg.

Om deze 10 jaar Brugspurters te vieren is er een feestcomité samengesteld. Zij gaan zorgen voor een schitterend feestjaar. Met op 15 september een leuk familiedag en 24 november ons jaarlijks teerfeest '10 jaar Brugspurters'.

Blokkeer deze data alvast in jullie agenda!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page